Gyakran ismételt kérdések

Ügyfélkapcsolati kérdések

Pontosan mivel foglalkozik a BOGESZ 2006 Kft.?

Forgalmazunk bordás betonacélt, hegesztett hálót és kötöző drótot, emellett statikai tervelk alapján – főként automata gépekkel – méretre gyártunk szerkezeti vasbetéteket, kengyeleket.

Milyen termékeket tartanak és milyen méretben ?

Szálanyagot 6 m és 12 m hosszban, 6 mm-től 40 mm-ig terjedő átmérőben hajlítunk és forgalmazunk betonacélt [leggyakoribb a 8 mm és 28 mm közötti méret]. A hegesztett hálók kiosztásának és táblaméretének sokoldalúsága miatt igényéről legyen szíves a műszaki előkészítő kollégáinkkal egyeztetni. Kötöződrótot kg-os kiszerelésben forgalmazunk.

Magánembereket és cégeket is kiszolgálnak?

Igen.

Egyenes vagy hajlított vasat rendeljek?

Egy épület kivitelezéséhez használatosak úgynevezett kengyelek és sámlik is, amelyek kézi hajlítása költséges, pontatlan és lassú. A statikai terveket azért is érdemes az ajánlatkéréshez csatolni, mert olcsóbb, de biztosan pontosabb és gyorsabb a gépi hajlítás, mint a helyszínen, kézzel történő megmunkálás. Az idővel együtt pedig Ön pénzt is megtakarít.

Miért jobb a géppel gyártott betonacél a kézzel hajlítottnál?

Egyfelől azért, mert géppel nagyobb méretpontosság érhető el, és a helyszínre már az azonnal beépíthető betonacél érkezik, így Önnek nem kell a megmunkálással és az ebből adódó tárolással küzdenie. Emellett a gépi méretre vágásnál és hajlításnál nem keletkezik hulladék, így azt Önnek kifizetnie és elszállíttatnia sem kell – szemben a kézi megmunkálással.

Miért a BOGESZ 2006 Kft-től vásároljak?

Azért, mert korrekt az árképzésünk, valamint magasan képzett, lelkiismeretes munkatársaink rövid határidővel, pontosan dolgoznak, és a kiszállítást is meg tudjuk Önnek oldani. Amennyiben pedig a statikai tervekben tapasztalunk esetleges eltéréseket, arról a tervezővel/kivitelezővel való további egyeztetést javasolva jelezzük Önnek, így elkerülhető a téves adatok alapján való gyártás.

Önök a legolcsóbbak?

Úgy tudjuk, hogy többnyire igen, de ennél is fontosabbnak tartjuk, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek, és ezt másokkal is megosszák.

Mitől függ a betonacél ára?

Leginkább az alapanyag gyártójától, az acél világpiaci árától, a megmunkálás rezsijétől és a járulékos költségektől.

Mitől függ a szállítás díja?

Igykeszünk az optimális fuvart megszervezni, annak árát tekintve is. Mindez attól is függ, hogy mennyi a fuvarozó(k) aktuális vállalási összege, beleértve a szállítási cím adottságait is: milyen teherbírású járműre van szükség, kell-e daruzni, illetve kell-e behajtási engedélyt igényelni.

Önök a legmegbízhatóbbak?

Erre törekszünk, és ezt igazolja visszatérő ügyfeleink aránya is. Büszkék vagyunk arra, hogy versenytársaink bizalommal fordulnak hozzánk segítségért valamint, hogy kapunk megkereséseket az ország más részeiből is.

Mi a megrendelés folyamata?

Elektronikus úton az ajanlat@bogesz.hu címre megküldve, vagy a honlapunkon keresztül tudja leadni igényét. Személyes megrendelésnél irodánkban, a műszaki előkészítő munkatársunkkal történő egyeztetés és a statikai tervek alapján emailben megküldjük az árajánlatot, mely írásbeli elfogadását követően ugyanígy a munkalapot is. Minden esetben szükséges előre megadni, hogy ügyfelünk magánszemély vagy vállalkozás nevére kiállított számlával kéri a betonacélt. Magánszemély esetében a megrendelő nevén, címén, telefonszámán és email címén kívül az esetlegesen kért, [de a lakhelytől eltérő] szállítási címet is kérjük pontosan megadni. Vállalkozásnál az aláíró adatain kívül szükséges még a cég adószáma is.

Mi az a munkalap, és miért van rá szükség?

A munkalap tartalmazza az Ön által rendelt termékek mennyiségét, súlyát és méreteit, a szállítási címet, valamint a megrendelő adatait. Az előzetes árajánlat és a munkalap elfogadása után kezdjük meg a gyártást.

Szóban tehát nem fogadják el a megrendelést?

A szigorú törvényi szabályozás miatt, amely a fémfeldolgozó iparágra vonatkozik, valamint a vállalatirányítási rendszer és a félreértések elkerülése végett szükséges az emailen keresztüli megrendelés.

Honnan származik a vas, amivel dolgoznak?

Osztrák, olasz, magyar és bosnyák, minősíthető alapanyaggal dolgozunk. A lengyel, albán, bolgár, török származású, gyenge és változékony minőségű alapanyagot elkerüljük és ügyfeleinknek sem javasoljuk.

Hogyan lehet beazonosítani a termékeket?

Elsősorban a munkalapon feltüntett rajzok segítségével. Minden gyártott elemet önálló, időjárásálló cimkével látunk el, ami a megrendelői adatokon kívül tartalmazza a tervszámot, a szerkezeti elem megnevezését, a pozíciószámot, az betonacél átmérőjét és hosszát, valamint a kialakítását is.

Milyen határidőre vállalják a gyártást/kiszállítást?

Jellemzően 3-5 munkanapon belül teljesítjük a megrendeléseket, de szabad kapacitás függvényében 1-3 munkanapon belüli sürgős [ezért feláras] gyártást is vállalunk. Az időpontokat minden esetben egyeztetjük és megadjuk az árajánlat és a munkalapok visszaigazolása után.

Visszaveszik a vasat, ha megmarad?

Sajnos mi nem tehetjük meg – ennek technikai és törvényi akadálya is van. A megmaradt vasanyag átvételét a legközelebbi fémhulladék kereskedőnél érdemes megoldani.

Mire vállalnak garanciát?

Arra, hogy a megrendelt betonacélt határidőben, a visszaigazolt munkalap szerint legyártva, az elfogadott ár ellenében átadjuk Önnek üzemünkben, vagy az építkezés helyszínén. A megrendelt betonacél mennyiségét, illetve minőségét illető reklamációt az átvételtől számított 48 órán belül tudunk elfogadni. A cégünknél alkalmazott minőségbiztosítási folyamat során pontosan vissza tudjuk ellenőrizni, hogy hibáztunk-e és ha igen, mikor, miben. Amennyiben a reklamáció jogos, az általunk okozott kellemetlenségért elnézést kérünk, és a hiba kijavítását haladéktalanul megkezdjük.

További kérdéseimmel kihez fordulhatok?

Kollégáink munkanapokon 07:00 és 15:00 óra között állnak rendelkezésére emailen és telefonon, a kapcsolat menüben található elérhetőségeinken.

Szakmai kérdések

Hogyan gyártják az acélt?

A nyersvasat bányászott vasércből, kohóban állítják elő, melynek eredménye 2,5-5,0 tömeg%-os széntartalmú ötvözet, amelyet Siemens-Martin kemencében dolgoznak fel. Az építőipari acélok széntartlma 1,7 tömeg% alatti.

Hogyan készül a betonacél?

A hegeszthető betonacélokat meleg hengerléssel és/vagy hideg alakítással gyártják. A bordázott felület kialakítása jellemzően a melegen hengerelt betonacél hideg alakításával történik.

Mire való a betonacél?

A betonacél [bordás kivitel, hegesztett háló] a beton terhelhetőségét és élettartamát hivatott megnövelni, az épületek úgynevezett húzófeszültségét átvenni, ezért használja az építőipar.

Mire jó a betonacél bordázottsága?

A bordázott felület megnöveli a beton tapadását, és javítja az anyag, fizikai hatásokkal szembeni ellenállóságát.

Milyen méretekben készül a betonacél?

Átmérőjét tekintve 6-40 mm. Hosszában 6 és 12 m-es szálban, egyedileg ennél hosszabb méretben is. Tekercsben 2-5 tonnás kiszerelésben.

Milyen szabvány szerint gyártják a betonacélt?

Magyarországi felhasználásra a melegen hengerelt és hidegen alakított betonacélra kidolgozott, MSZ 339 : 1987. számú szabvány vonatkozik, valaminz az uniós DIN 488-1:2009 szabvány.